Declaratie ANAF venituri din strainatate.
Din pura curiozitate - imi explica cineva de ce sunt oameni anchetati pentru evaziune la 7-10 ani dupa ce s-a intamplat, cand fapta trebuia sa se prescrie dupa 5 ani? Cum functioneaza, mai exact, prescrierea in cazurile de evaziune fiscala? Daca de exemplu cineva castiga bani anul asta pe care nu-i declara, daca nu-l prinde nimeni pana in 2023 fapta s-a prescris?
Nadia;17758 wrote: Din pura curiozitate - imi explica cineva de ce sunt oameni anchetati pentru evaziune la 7-10 ani dupa ce s-a intamplat, cand fapta trebuia sa se prescrie dupa 5 ani? Cum functioneaza, mai exact, prescrierea in cazurile de evaziune fiscala? Daca de exemplu cineva castiga bani anul asta pe care nu-i declara, daca nu-l prinde nimeni pana in 2023 fapta s-a prescris?
Din ce îmi aduc aminte, ar trebui sa fie vorba de ceva mai complicat la mijloc. Se poate prescrie datoria, dar nu fapta (evaziunea fiscală). Depinde si de prejudiciu. Plus ca poate fi o hotărâre judecătorească la mijloc.
De obicei, anchetarile astea sunt cumva asociate. Adică nu e doar evaziune, mai e si o alta faptă penală asociată, de exemplu, luare de mită sau etc.
Din ce îmi aduc aminte, ar trebui sa fie vorba de ceva mai complicat la mijloc. Se poate prescrie datoria, dar nu fapta (evaziunea fiscală). Depinde si de prejudiciu. Plus ca poate fi o hotărâre judecătorească la mijloc.
De obicei, anchetarile astea sunt cumva asociate. Adică nu e doar evaziune, mai e si o alta faptă penală asociată, de exemplu, luare de mită sau etc.
Buttercup;17865 wrote: Din ce îmi aduc aminte, ar trebui sa fie vorba de ceva mai complicat la mijloc. Se poate prescrie datoria, dar nu fapta (evaziunea fiscală). Depinde si de prejudiciu. Plus ca poate fi o hotărâre judecătorească la mijloc.
Multumesc frumos pentru raspuns, Buttercup, kind as always
. Ai dreptate, prescrierea creantelor fiscale difera de prescrierea faptei, in sensul ca ambele se pot prescrie insa dureaza mai mult la evaziune (5 ani la datorii vs 10 ani la fapta in sine, se pare - depinde mult de circumstante). Am gasit aici un articol interesant http://www.conta.ro/forum/topic/54509-termene-de-prescriptie-fiscala-explicate/
Un weekend frumos! :*
Multumesc frumos pentru raspuns, Buttercup, kind as always
Nadia;17934 wrote: Multumesc frumos pentru raspuns, Buttercup, kind as always
. Ai dreptate, prescrierea creantelor fiscale difera de prescrierea faptei, in sensul ca ambele se pot prescrie insa dureaza mai mult la evaziune (5 ani la datorii vs 10 ani la fapta in sine, se pare - depinde mult de circumstante). Am gasit aici un articol interesant http://www.conta.ro/forum/topic/54509-termene-de-prescriptie-fiscala-explicate/
Da, nu stiam cum sa explic prea bine la acea oră.
)
Dar basically, faptele se prescriu mai greu decat prejudiciile. La o situație de genul, statul nu mai are dreptul sa isi ceara banii datorati. Însă tu o sa mai dai socoteala, în funcție de încadrarea penală.
Weekend fain si tie! Sa fie cu spor.
Da, nu stiam cum sa explic prea bine la acea oră.
Dar basically, faptele se prescriu mai greu decat prejudiciile. La o situație de genul, statul nu mai are dreptul sa isi ceara banii datorati. Însă tu o sa mai dai socoteala, în funcție de încadrarea penală.
Weekend fain si tie! Sa fie cu spor.
Nicolette;17742 wrote: Ce imi este neclar e cum voi declara eu venituri obtinute ca persoana fizica pe Pfa? Eu lucrez doar cu Jasmin.com si in toti anii acestia ei imi facturau serviciile pe care eu le prestam pt ei. Ori ca pfa eu sunt cea care trebuie sa factureze...cum fac asta pt incasari din 2017 sau 2018 ian-iun?
Este extrem de simplu daca iti faci PFA o sa incasezi totul pe PFA chiar daca platile sunt facute in nume personal, toate incasarile le treci in registrul jurnal de incasari si plati si pentru siguranta ta emiti si o factura care Jasmin pe care o tii in contabilitate si la care atasezi si factura primita de la Jasmin, sau in cazul altor site-uri care nu emit facturi atasezi statement-ul de la Paxum sau orice alta metoda folosesti tu! Toate astea iti trebuie pentru a tine contabilitatea si pentru a fi prezentate in cazul unui control! Facturile si incasarile se calculeaza in lei la cursul BNR din ziua anterioara emiterii facturii!
Cat despre incasarile anterioare le declari simplu pe persoana fizica practic tu cand completezi declaratia unica cumulezi totul ce ai incasat ca persoana fizica si ca PFA (PFA nu este o persoana juridica ci tot o persoana fizica doar ca e autorizata sa presteze anumite servicii, adica tot tu dar cu numar de inregistrare la registrul comertului)! In cazul unui control tu le prezinti contabilitatea PFA-ului si daca te intreaba de ce ai incasat anterior de infiintarea PFA-ului(ceeea ce nu cred ca o sa se intample) le zici ca nu ai prestat activitatea in mod continu ci doar razlet si odata ce te-ai hotarat sa te focusezi pe asta te-ai legalizat!
Este extrem de simplu daca iti faci PFA o sa incasezi totul pe PFA chiar daca platile sunt facute in nume personal, toate incasarile le treci in registrul jurnal de incasari si plati si pentru siguranta ta emiti si o factura care Jasmin pe care o tii in contabilitate si la care atasezi si factura primita de la Jasmin, sau in cazul altor site-uri care nu emit facturi atasezi statement-ul de la Paxum sau orice alta metoda folosesti tu! Toate astea iti trebuie pentru a tine contabilitatea si pentru a fi prezentate in cazul unui control! Facturile si incasarile se calculeaza in lei la cursul BNR din ziua anterioara emiterii facturii!
Cat despre incasarile anterioare le declari simplu pe persoana fizica practic tu cand completezi declaratia unica cumulezi totul ce ai incasat ca persoana fizica si ca PFA (PFA nu este o persoana juridica ci tot o persoana fizica doar ca e autorizata sa presteze anumite servicii, adica tot tu dar cu numar de inregistrare la registrul comertului)! In cazul unui control tu le prezinti contabilitatea PFA-ului si daca te intreaba de ce ai incasat anterior de infiintarea PFA-ului(ceeea ce nu cred ca o sa se intample) le zici ca nu ai prestat activitatea in mod continu ci doar razlet si odata ce te-ai hotarat sa te focusezi pe asta te-ai legalizat!
Live Cams | Live Sex |
Nord;18024 wrote: Este extrem de simplu daca iti faci PFA o sa incasezi totul pe PFA chiar daca platile sunt facute in nume personal, toate incasarile le treci in registrul jurnal de incasari si plati si pentru siguranta ta emiti si o factura care Jasmin pe care o tii in contabilitate si la care atasezi si factura primita de la Jasmin, sau in cazul altor site-uri care nu emit facturi atasezi statement-ul de la Paxum sau orice alta metoda folosesti tu! Toate astea iti trebuie pentru a tine contabilitatea si pentru a fi prezentate in cazul unui control! Facturile si incasarile se calculeaza in lei la cursul BNR din ziua anterioara emiterii facturii!
Buna tuturor.
Deci eu nu pricep o chestie.
De ce nu e suficienta acea declaratie 212 pentru declararea veniturilor anual ?
De ce e necesar un PFA ?
Am tot citit forumul si gasesc opinii diferite .
Buna tuturor.
Deci eu nu pricep o chestie.
De ce nu e suficienta acea declaratie 212 pentru declararea veniturilor anual ?
De ce e necesar un PFA ?
Am tot citit forumul si gasesc opinii diferite .
Alexyss;18160 wrote: Este suficienta si declaratia 212 acum depinde de fiecare model in parte cum vrea sa isi declare sau nu veniturile,cunosc modele independente care castiga lejer 5000-9000$/perioada si lucreaza de peste 8 ani fara a declara un cent, dar...se stie de ele doar intr-un cerc limitat,nu apar pe forumuri decat sa citeasca,nu stie familia,s.a.m.d.
Multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns.