Am facut videochat timp de 10 ani. Am reusit sa strang o suma cam de 200 000 euro si mi-as cumpara o casa. Am lucrat de acasa si am primit banii pe card sau cash de la clineti cu care ma mai si intalneam. Doar eu stiu cat am lucrat pt. banii aia si cat de alba erau si pana cand ma duceam sa-mi iau paine.
M-am interesat care sunt procedurile legale si am inteles ca nu pot plati mai mult de 10,000 euro la notar iar restul doar prin banca, insa banca cand mergi cu o suma mare iti va cere acte doveditoare. Acte pe care eu tot scotand bani de la bancomat si tinand banii la saltea nu le am!
Ce e de facut fetelor? Cum v-ati descurcat? pt. banii castigati in urma cu 5 ani am inteles ca nu se platesc nici taxe!
Cum imi pot cumpara casa?!
alina221;16502 wrote: Am facut videochat timp de 10 ani. Am reusit sa strang o suma cam de 200 000 euro si mi-as cumpara o casa. Am lucrat de acasa si am primit banii pe card sau cash de la clineti cu care ma mai si intalneam. Doar eu stiu cat am lucrat pt. banii aia si cat de alba erau si pana cand ma duceam sa-mi iau paine.
M-am interesat care sunt procedurile legale si am inteles ca nu pot plati mai mult de 10,000 euro la notar iar restul doar prin banca, insa banca cand mergi cu o suma mare iti va cere acte doveditoare. Acte pe care eu tot scotand bani de la bancomat si tinand banii la saltea nu le am!
Ce e de facut fetelor? Cum v-ati descurcat? pt. banii castigati in urma cu 5 ani am inteles ca nu se platesc nici taxe!
Stai linistita,cumparati o asa cum se cumpara ..prin banca!acte doveditoare ca ce?poti primii o mostenire sau poti lucra in afara tarii la negru ca multi altii ..nu are treaba banca,fiscul mai degraba ,dar mai e pana va fi ceva concret asupra veniturilor nedeclarate
Stai linistita,cumparati o asa cum se cumpara ..prin banca!acte doveditoare ca ce?poti primii o mostenire sau poti lucra in afara tarii la negru ca multi altii ..nu are treaba banca,fiscul mai degraba ,dar mai e pana va fi ceva concret asupra veniturilor nedeclarate
Nu iti cere banca acte doveditoare insa te pune sa semnezi niste hartii si declaratii pe proprie raspundere cand faci tranzactii atat de mari care vor fi raportate la FISC, iar FISC-ul la randul lui poate sau nu sa ia masuri. Si in plus, nu e ca si cum multa lume merge cu un sac cu 200.000 euro cash la banca sa-i depuna in cont si oamenii nu ridica din spranceana... Cel mai sigur este sa-ti cumperi un teren si sa-ti construiesti casa singura, la negru, cu oameni platiti cu ziua. Si mostenirea aia trebuie dovedita cu acte, ca asa a vrut sa faca si Nastase si nu i-a iesit.