Declaratie ANAF venituri din strainatate.

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Scrie răspuns
Nord

corina;13959 wrote: Si-a declarat careva veniturile si stie cum se procedeaza? As vrea sa incep sa le platesc ca sa dorm linistita noaptea. Si sunt sigura ca mai sunt persoane care doresc asta. Am primit recent prin posta de la ANAF o foaie prin care m-am inscris in SPV(spatiul privat virtual) si prin care, cica, poti depune online declaratia de venit, dar am vazut ca se poate doar pt Romania. Este cineva aici care lucreaza de mai multi ani si are experienta cu Legalitatea sa ne ajute si pe noi? Pentru anul 2017 cica am avea termen pana in 15 IULIE 2018. Help:):P:-*

Buna Corina ! Poti depune Declaratia unica ca sa-ti declari veniturile din 2017 ! O sa platesti impozitele pe legea din 2017 adica 16% impozit pe venit plus 5,5% CASS + 25% CAS daca nu esti angajata legal!

Ce trebuie sa stii insa este faptul ca o sa trebuiasca sa te legalizezi ca sa poti continua aceasta activitate, din cauza caracterului de continuitate nu poti sa desfasori o activitate de prestari servicii sau comerciala ca si persoana fizica! Ce inseamna asta? O sa trebuiasca sa-ti deschizi fie PFA fie SRL! Eu recomand PFA incepand cu anul acesta o sa platesti doar 10% impozit pe profit plus 665lei lunar reprezetant CAS + CASS (o sa fii asigurata la sanatate si o sa-ti mearga vechimea) asta in cazul in care veniturile tale sunt mai mari de 22800 lei anual daca nu depasesti aceasta suma platesti doar 10% impozit pe venit!

Ca si PFA o sa-ti poti deduce anumite cheltuieli, contabilitatea o poti tine singur deoarece se tine in partida simpla, practic trebuie doar sa inregistrezi toate operatiunile! Iar impozitul o sa-l poti plati esalonat chiar in fiecare luna pana la data de 15 martie a anului viitor pentru anul in curs!

Ca o veste buna nimeni nu a fost tras de maneca de ANAF din cei care ua folosit carduri! Insa fiecare operatiune bancara din Romania si din EU este raportata in timp real la fisc mai ales daca vorbim de sume primite regulat in valuta! Nu vreau sa sperii pe nimeni e treaba fiecaruia ce vrea sa faca eu doar prezint realitate!

Deschiderea unui PFA dureaza strict o ora te duci la Registrul Comertului de pe langa judecatoria de care apartii si o sa te indrume cei de acolo ce trebuie sa completezi si sa faci, Te costa fix cateva zeci de lei ,un apropiat al meu si-a deschiz chiar saptamana asta (nu pentru o activitate adult ci pentru una mainstream dar nu conteaza asta) deci stiu sigur ca nu costa si nici nu dureaza, in cateva zile o sa ai dosarul gata!

Sper ca am lamurit anumite aspecte si iti sunt de ajutor atat tie cat si celor interesati de aspectul asta!
Live Cams | Live Sex |
corina

Nord;13993 wrote: Buna Corina ! Poti depune Declaratia unica ca sa-ti declari veniturile din 2017 ! O sa platesti impozitele pe legea din 2017 adica 16% impozit pe venit plus 5,5% CASS + 25% CAS daca nu esti angajata legal!

Ce trebuie sa stii insa este faptul ca o sa trebuiasca sa te legalizezi ca sa poti continua aceasta activitate, din cauza caracterului de continuitate nu poti sa desfasori o activitate de prestari servicii sau comerciala ca si persoana fizica! Ce inseamna asta? O sa trebuiasca sa-ti deschizi fie PFA fie SRL! Eu recomand PFA incepand cu anul acesta o sa platesti doar 10% impozit pe profit plus 665lei lunar reprezetant CAS + CASS (o sa fii asigurata la sanatate si o sa-ti mearga vechimea) asta in cazul in care veniturile tale sunt mai mari de 22800 lei anual daca nu depasesti aceasta suma platesti doar 10% impozit pe venit!

Ca si PFA o sa-ti poti deduce anumite cheltuieli, contabilitatea o poti tine singur deoarece se tine in partida simpla, practic trebuie doar sa inregistrezi toate operatiunile! Iar impozitul o sa-l poti plati esalonat chiar in fiecare luna pana la data de 15 martie a anului viitor pentru anul in curs!

Ca o veste buna nimeni nu a fost tras de maneca de ANAF din cei care ua folosit carduri! Insa fiecare operatiune bancara din Romania si din EU este raportata in timp real la fisc mai ales daca vorbim de sume primite regulat in valuta! Nu vreau sa sperii pe nimeni e treaba fiecaruia ce vrea sa faca eu doar prezint realitate!

Deschiderea unui PFA dureaza strict o ora te duci la Registrul Comertului de pe langa judecatoria de care apartii si o sa te indrume cei de acolo ce trebuie sa completezi si sa faci, Te costa fix cateva zeci de lei ,un apropiat al meu si-a deschiz chiar saptamana asta (nu pentru o activitate adult ci pentru una mainstream dar nu conteaza asta) deci stiu sigur ca nu costa si nici nu dureaza, in cateva zile o sa ai dosarul gata!

Sper ca am lamurit anumite aspecte si iti sunt de ajutor atat tie cat si celor interesati de aspectul asta!

Multumesc!
O sa merg atunci sa imi deschid PFA. In ceea ce priveste veniturile cred ca o sa fie mai mari de 22800lei/anual. Asta inseamna ca o sa platesc lunar 10% impozit pe venit, cei 665 lei si 2,5 %CASS....nu? Esti sigur ca doar atat?
In 2017 am lucrat doar 2 luni.....mai mult ma interesa pentru 2018.
I do a thing called What I want.B-)
No avatar
Alicee

"Mlnlsterul FinanţeloTpubljce
ROMANIA
Dragă
contritiuabif,
Wnistewi Finanielor Putilice, prin Agentia Nationals ds Administrare Fiscală (ANAF) unnSreste
tiezvolfarea unui partenenat intre administratta fiscala sl contiibuablli, pnn acordarea unor sen/icfi
complete, modeme st accesibile.
In acest context, va informSm ca au fost implementate o serie de sefvicii etectronice pentru a veni m
sprijinul cfumneavoastră in vederea facilităni indeplinini obtiga{«tor declarative.
De ce v-a fost transmis acesf document?
Acest document v-a fost transmis pentru a va oferi posibilitatea înregistrării în "Spaţiul Privat Virtual",
fără a vă mai deplasa la sediile ANAF. înregistrarea se realizeazâ prin internnediul site-ului ANAF, pe
baza numărului prezentului document, aflat în partea stângă sus. Vă rugâm să aveţi în vedere că,
acest număr este cunoscut doar de dumneavoastrâ şi Ministerul Finanţelor Publice/Agenţia
Naţionalâ de Administrare Fiscalâ. in acest sens, vă rugâm să păstraţi în siguranţă acest
document, întrucât pe baza numărului acestuia se va aproba Tnregistrarea în mediul electronic.
Ce este Spaţiul Privat Virtual?
Este un serviciu prin intermediul caruia se efectueaza comunicarea electronica a informaţiilor şi
înscrisurilor în legătură cu situaţîa fiscală personalâ, acesta fiind disponibil pe site-ul www.anaf.ro.
De ce să utilizaţi Spaţiui Privat Virtual? Pentru că:
• este uşor de accesat;
* poate fi accesat de pe once dispozitiv mobil conectat la internet;
• este disponibil 24h/24h, 7 zile/7 zile;
• evitaji deplasarea la sediile administratiilor fiscale sau la oficiile postale;
• permite ofaţinerea informatiilor fiscale privind situaţia personală;
• permite depunerea electronicâ a declaraţiilor fiscale ?i posibilitatsa de a beneficia de bonificatia
de 5%, atât din impozitul pe venit datofat cat si din contributii!e sociale datorate;
• permite primirea electronică a documentelor si actelor administrativ fiscale;
• permite primirea de informatii privind modificarile legislative de natura fiscala care va privesc pe
dumneavoastrâ;
• economiseşte timpul, cheltuielile cu deplasarea ş consumabilele necesare tipăririi şi contribuie
astfel şi la proteciia mediuluj înconjurător.
Cum puteţi afia informaţii suplimentare?
Instrucţiuni privind înregistrarea în Spatiul Privat Virtual sunt prezentate pe verso-ul acestu^ document
precum şi pe site-ul Agenţiei fiscale. www.anaf.ro. secţiunea "Spaţiul Privat Virtual", rubrica "Inregistrare
utfli2atori persoane fizice si juridice" sau la adresa de internet .
In situaţia în care dori(i să obţineţi Jnformaţii suplimentare telefonic, puteţi apela Serviciul central de
asistentă telefonică a contribuabifilor - Call-center, la nr. de telefon (+4l03JA03.91^Q. "
Același lucru am primit și eu ..😕 nu mă prea pricep ,mă poate lămuri și pe mine cineva ce ar trebui acum sa fac sau care i faza cu aceasta scrisoare?
Îmi cer scuze dar nu știu sa pun o poza așa ca am încercat sa dau detectare text și cam ăsta a înțeles telefonul din poza.
corina

Alicee;14074 wrote: "Mlnlsterul FinanţeloTpubljce
ROMANIA
Dragă
contritiuabif,
Wnistewi Finanielor Putilice, prin Agentia Nationals ds Administrare Fiscală (ANAF) unnSreste
tiezvolfarea unui partenenat intre administratta fiscala sl contiibuablli, pnn acordarea unor sen/icfi
complete, modeme st accesibile.
In acest context, va informSm ca au fost implementate o serie de sefvicii etectronice pentru a veni m
sprijinul cfumneavoastră in vederea facilităni indeplinini obtiga{«tor declarative.
De ce v-a fost transmis acesf document?
Acest document v-a fost transmis pentru a va oferi posibilitatea înregistrării în "Spaţiul Privat Virtual",
fără a vă mai deplasa la sediile ANAF. înregistrarea se realizeazâ prin internnediul site-ului ANAF, pe
baza numărului prezentului document, aflat în partea stângă sus. Vă rugâm să aveţi în vedere că,
acest număr este cunoscut doar de dumneavoastrâ şi Ministerul Finanţelor Publice/Agenţia
Naţionalâ de Administrare Fiscalâ. in acest sens, vă rugâm să păstraţi în siguranţă acest
document, întrucât pe baza numărului acestuia se va aproba Tnregistrarea în mediul electronic.
Ce este Spaţiul Privat Virtual?
Este un serviciu prin intermediul caruia se efectueaza comunicarea electronica a informaţiilor şi
înscrisurilor în legătură cu situaţîa fiscală personalâ, acesta fiind disponibil pe site-ul www.anaf.ro.
De ce să utilizaţi Spaţiui Privat Virtual? Pentru că:
• este uşor de accesat;
* poate fi accesat de pe once dispozitiv mobil conectat la internet;
• este disponibil 24h/24h, 7 zile/7 zile;
• evitaji deplasarea la sediile administratiilor fiscale sau la oficiile postale;
• permite ofaţinerea informatiilor fiscale privind situaţia personală;
• permite depunerea electronicâ a declaraţiilor fiscale ?i posibilitatsa de a beneficia de bonificatia
de 5%, atât din impozitul pe venit datofat cat si din contributii!e sociale datorate;
• permite primirea electronică a documentelor si actelor administrativ fiscale;
• permite primirea de informatii privind modificarile legislative de natura fiscala care va privesc pe
dumneavoastrâ;
• economiseşte timpul, cheltuielile cu deplasarea ş consumabilele necesare tipăririi şi contribuie
astfel şi la proteciia mediuluj înconjurător.
Cum puteţi afia informaţii suplimentare?
Instrucţiuni privind înregistrarea în Spatiul Privat Virtual sunt prezentate pe verso-ul acestu^ document
precum şi pe site-ul Agenţiei fiscale. www.anaf.ro. secţiunea "Spaţiul Privat Virtual", rubrica "Inregistrare
utfli2atori persoane fizice si juridice" sau la adresa de internet .
In situaţia în care dori(i să obţineţi Jnformaţii suplimentare telefonic, puteţi apela Serviciul central de
asistentă telefonică a contribuabifilor - Call-center, la nr. de telefon (+4l03JA03.91^Q. "
Același lucru am primit și eu ..😕 nu mă prea pricep ,mă poate lămuri și pe mine cineva ce ar trebui acum sa fac sau care i faza cu aceasta scrisoare?
Îmi cer scuze dar nu știu sa pun o poza așa ca am încercat sa dau detectare text și cam ăsta a înțeles telefonul din poza.

Trebuie sa intri pe site-ul ANAF si sa te inregistrezi acolo ca persoana fizica folosind numarul unic pe care l-ai primit in plic (stanga sus). Iti explica foarte clar pe spatele foii ce ai de facut. Dar SPV e util doar pt veniturile din Romania. Pt veniturile din strainatate nu exista decralatie care sa poate fi completata online. Citeste ce a scris mai jos user-ul Nord...mi-a dat cateva sfaturi utile. O sa caut un contabil saptamana asta sa vedem ce am de facut. Mult spor!
Nord

corina;14045 wrote: Multumesc!
O sa merg atunci sa imi deschid PFA. In ceea ce priveste veniturile cred ca o sa fie mai mari de 22800lei/anual. Asta inseamna ca o sa platesc lunar 10% impozit pe venit, cei 665 lei si 2,5 %CASS....nu? Esti sigur ca doar atat?
In 2017 am lucrat doar 2 luni.....mai mult ma interesa pentru 2018.

Deci o sa trebuiasca sa platesti incepand cu ianuarie 2018 (sau in cazul tau cu data la care primesti primii bani pe PFA): 10% impozit pe venitul net(venitul brut minus cheltuieli deductibile) plus o suma fixa de 665 lei lunar reprezetand 10% CASS si 25% CAs din salariul minim pe economie brut, incepand cu acest an PFA-urile sunt obigate sa plateasca sanatate si vechime doar pentru salariul minim pe economie (contributiile sociale fiind plafonate la aceasta suma) si nu la intreaga suma castigata ca in trecut! Deaceea este mai avantajos incepand cu acest an sa ai PFA decat in trecut!
Live Cams | Live Sex |
corina

Nord;14083 wrote: Deci o sa trebuiasca sa platesti incepand cu ianuarie 2018 (sau in cazul tau cu data la care primesti primii bani pe PFA): 10% impozit pe venitul net(venitul brut minus cheltuieli deductibile) plus o suma fixa de 665 lei lunar reprezetand 10% CASS si 25% CAs din salariul minim pe economie brut, incepand cu acest an PFA-urile sunt obigate sa plateasca sanatate si vechime doar pentru salariul minim pe economie (contributiile sociale fiind plafonate la aceasta suma) si nu la intreaga suma castigata ca in trecut! Deaceea este mai avantajos incepand cu acest an sa ai PFA decat in trecut!

:-* multuuuuuu!
No avatar
Alina1992

Buna corina

Te ai interesat ce anume trebuie sa faci cu foaia de la anaf? Te obliga sa mergi sa iti declari veniturile?
corina

Alina1992;14287 wrote: Te ai interesat ce anume trebuie sa faci cu foaia de la anaf? Te obliga sa mergi sa iti declari veniturile?

Buna. Acea foaie nu te obliga sa faci nimic. Multa lume a primit-o prin posta. In legatura cu ce am postat aici, despre ideea de a lucra legal in videochat am vorbit deja cu un avocat si un contabil, si mi-i s-a recomandat sa imi deschid microintreprindere pt ca cica la PFA taxele ar fi mai mari anul asta. Dezavantajul e ca la microintreprindere nu ai acces la bani direct(cum ai la PFA) si e mai complicat. Inca nu m-am hotarat ce sa fac avand in vedere ca sunt la inceput si nu castig sume enorme.
No avatar
vvv

corina ce metoda de plata foloseai? cand ai primit mai exact plicul? l ai primit pur si simplu?
corina

vvv;15271 wrote: corina ce metoda de plata foloseai? cand ai primit mai exact plicul? l ai primit pur si simplu?

Cand lucram la Studio 20 ei imi puneau bani direct in cont dupa ce plateau taxele la stat si isi retineau 50 % comision. Plicul l-am primit acum 2 saptamani, cam asa. L-am primit pur si simplu. L-a primit si o prietena care a lucrat tot la ei. Probabil toate persoanele care au fost angajate recent undeva l-au primit.
Scrie răspuns