Mai rentabil este sa faci videochat acasa sau la studio?

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
No avatar
adrianaluiza

Buna tuturor! Numele meu este Adriana,si mi-am propus sa ma apuc in curand de videochat,vazand ca Romania nu prea-mi ofera alte sanse mai ok,ca si joburi.As vrea sa stiu de la voi,cam tot ce-mi puteti spune despre asta,avantaje si dezavantaje,cum e la inceput,cum e mai bine..cred ca v-ati dat seama ca nu prea stiu mai nimic despre :) Va multumesc anticipat,seara buna
Jasmine

Buna, Adriana si bine ai venit! In primul rand, ai vrea sa lucrezi ca si model independent, sau intr-un studio?
No avatar
adrianaluiza

Buna,Jasmine! As vrea ca model independent,dar cred ca nu o sa ma descurc ,avand in vedere ca nu am experienta...Ce ma sfatuiesti,sa caut un studio bun?Daca da,unul din Braila sau Galati,cunosti?
Jasmine

Ei bine, Adriana, acum depinde si de personalitatea si caracterul tau. N-as putea sa-ti spun exact ce e mai bine pentru tine, insa daca vrei sa lucrezi intr-un studio, din Galati stiu unul Yes Studio, care pare foarte ok.
Intr-adevar, comisionul pe care il ai in studio iti poate aduce castiguri mai mari, pentru ca site-urile au alta politica pentru studiouri, iar modelele independente beneficiaza de alte comisioane, mai mici. Nu stiu exact procedura, insa castigi bani din ambele, fie ca este acasa, fie ca e la studio. Important este sa ai parte de trainingul necesar, de sedinte foto frumoase, de machiaj profesional si de legalitate, in primul rand.
Acum, daca te decizi sa lucrezi de acasa, va trebui sa faci ceva investitii, pentru ca ai nevoie de aparaturi tehnice performante, de lumini si de alte lucruri care costa. Din acest punct de vedere e mai ok la studio, pentru ca ti se ofera toate pe tava. Dar este decizia ta daca vrei sa lucrezi alaturi de un studio cu care imparti banii, sau ca model de acasa.
Oricum ar fi, iti trebuie training. Pentru inceput, eu iti pot spune ca videochatul poate fi foarte usor daca stii limba engleza si daca ai atitudinea corecta. Atunci cand membrii iti vor aparea pe pagina, este important sa le zambesti, sa te comporti frumos cu ei, sa vorbesti si in scris cu ei, dar si din voce. Sa fie un echilibru intre acestea, adica sa nu vorbesti mereu in scris sau doar din voce, ci sa faci o balanta intre acestea doua.
De asemenea, trebuie sa ai niste tinute frumoase, care sa denote cat de cat eleganta si rafinamentul. Poti fi si simplu imbracata, atata timp cat esti eleganta. Ai grija sa nu le spui "NU" membrilor, ci sa incerci sa ii refuzi intr-un mod mai delicat, pentru ca te pot reclama la site. Totodata, daca membrii te deranjeaza, ii poti da afara de pe pagina ta, apasand butonul "kick". Este si varianta "ban", dar daca banezi prea multi membri intr-o zi, vei scadea in castiguri. Asa ca, incearca sa fii draguta, dar in acelasi timp sa ii faci sa stea cat mai mult in privat, nu in free. Asta nu inseamna ca trebuie sa-i rogi tu. Este de ajuns sa stii engleza si sa ii atragi in privat, nu sa ii rogi tu sa intre in privat.
Hmm.. Altceva ce ar mai fi.Muzica sa fie de buna calitate(sa nu asculti manele), sa fie la un volum mai scazut si sa iti tratezi membrii frumos. Ai optiunea de "details", atunci cand dai click dreapta pe numele membrilor. In acest fel le poti salva datele, numele pe care ei ti le spun si astfel vei da bine in fata lor, pentru ca vor crede ca ii tii minte si ca nu ii tratezi cu indiferenta.
Sa nu te misti prea mult in fata camerei, dar nici sa stai pe loc. Mai misca-te din cand in cand, apoi mai stai si mai discuta cu ei. Dupa cum am spus, echilibru.
Videochatul este un domeniu foarte avantajos, pentru ca totul e online. In aceasta privinta, ai grija ca totul sa ramana online. Nu da datele personale, nu da numele tau real si nu discuta despre viata ta personala cu membrii, pentru ca nu stii peste cine dai. Ramai online cu ei si o sa-ti mearga bine. Daca mai vrei alte detalii despre alte studiouri sau despre videochatul de acasa, da-mi mesaj privat si te voi ajuta. Bafta :*
Scrie răspuns