Help! Declaratie venituri 2023
-
Delaney, am vreo 7000 euro de dat la stat conform calculelor ce mi le am făcut pe 2023. Îmi convine? Evident nu! Dar în orice stat din lumea asta niciun angajat/patron/prestator de servicii nu rămâne cu tot ce face/produce/câștigă în mână! Asa e făcută economia sa meargă! Doar ca pentru multe e încă o enigma pentru ca ele nu înțeleg chestia asta. Au impresia ca toate facilitățile de care ele beneficiază cum ar fi spitale 24/7 cu secția de UPU GRATUIT pentru asigurați și neasigurati e vreun drept câștigat, nu ca cineva și plătește pentru el, la fel cum ai spus și tu cu iluminatul public, străzi, magazine deschise 24/7 care plătesc taxe, simplificarea și digitalizarea multor nevoi de natura juridică, administrativa între cetățean și primărie de exemplu, serviciul de politie și de pompier etc etc. Dar na dacă statul nu le da lor apa și mâncare sau casa doar pt motivul ca s-au născut, nici ele nu au de ce sa plateasca vezi doamne ca le fura banii. Asta e, cu prostii și needucații nu te pui.
-
Din cate am inteles 10% din tot ce ai facut in anul curent plus 7200+18000 pensie cu sanatate ...se poate cere si esalonat intr o perioada de 12 luni .eu fac de un aproape un an jumatate si chiar si in a doua jumatate a anului 2022 am depasit plafoanele . am inteles ca ar fi mai ok sa mai asteptam macar o luna pana sa ne ducem cu banii in dinti la casierie . mai asteptam si alte pareri. Iti doresc sanatate si tie si baiatului tau !!!
Pentru toti prostii si needucatii cum esti si tu,daca intr-adevar ar vrea sa plateasca taxe s-ar duce sa se intereseze la un avocat,direct la anaf,la un contabil,in niciun caz nu ar intreba pe forum.daca tu platesti 7000 de euro din urma esti mama prostilor...dar nu are nimeni cum sa te creada
-
[USER=9457]Figuri[/USER] (hal de nickname), nu ma interesează ce crezi tu sau ce nu. Era vorba despre plata taxelor pe anul 2023 (pe tot anul, care însumează peste 50k și conform calculelor reies vreo 7000 datorați statului pe taxe, în asta intra și plata asigurării de sănătate și a pensiei pentru ca s-a depășit pragul de 12 salarii minime pe an), dar ce sa ma aștept de la o inchipuita ca tine care nu are habar pe ce lume trăiește și face evaziune fiscala. Poți sa nu crezi, mi se fix îndoaie de credințele tale, oricum ai demonstrat ce poti. Te iei de oameni aiurea care creează un topic pentru suport și pentru sfaturi pe un forum, pentru ca toată lumea sa se implice și sa ajute cu sfaturi, îndrumări sau poate cu recomandări de avocați sau contabili adult friendly, dar na.. Pe tine atat te duce capul, înțelegem. Nu e ca și cum poți mai mult dacă pentru tine faptul ca statul fură în general e un motiv ca să nu-ti plătești taxele și sa faci evaziune. Și evident ca mergem (noi cei interesați) la avocați și la contabili, doar ca e foarte ok sa avem și un topic deschis unde, cum am spus și mai sus, sa putem schimba opinii, sa recomandam persoane juridice care sa ne ajute etc. Tu nu înțelegi chestiile astea dar continui sa comentezi a prost și fără motiv luându-te de Eva și de alte persoane degeaba. Sfatul meu este sa-ti vezi de viata ta, asa în ilegalitate cum mergi și sa ne scutești pe noi de răutățile tale pe care le împrăștii gratuit.
-
Mi se pare cam mult 7200+18000 pensie cu sanatate.
Probabil daca ai incasari mari
Probabil daca ai incasari mari
-
Ce este nou în Declarația Unică din 2023? Începând cu 2023, se modifică baza de calcul a contribuțiilor la pensie (CAS) și se adaugă un plafon de 24 de salarii minime brute. Astfel dacă venitul net va fi:
Mai mic de 12 salarii - nu este obligatorie contribuția la pensie.
Între 12 și 24 de salarii - Contribuția se calculează raportat la plafonul de 12 salarii (36.000 lei) și este de 750 de lei pe lună.
Peste 24 de salarii - Contribuția se calculează raportat la plafonul de 24 salarii (72.000 lei) și este de 1.500 lei pe lună.
Mai mic de 12 salarii - nu este obligatorie contribuția la pensie.
Între 12 și 24 de salarii - Contribuția se calculează raportat la plafonul de 12 salarii (36.000 lei) și este de 750 de lei pe lună.
Peste 24 de salarii - Contribuția se calculează raportat la plafonul de 24 salarii (72.000 lei) și este de 1.500 lei pe lună.
-
Din 2023 se modifică baza de calcul a contributiilor sociale de sanatate (CASS), coborând de la 12 salarii minime brute la 6 salarii minime brute. Ca și în cazul pensiei, a fost introdus și un plafon de 24 de salarii. Astfel, dacă venitul net va fi:
Mai mic de 6 salarii - nu este obligatorie contribuția la sănătate
Între 6 și 12 salarii - Contribuția se calculează raportat la plafonul de 6 salarii (18.000 lei) și este de 150 de lei pe lună.
Între 12 și 24 de salarii - Contribuția se calculează raportat la plafonul de 12 salarii (36.000 lei) și este de 300 lei pe lună.
Peste 24 de salarii - Contribuția se calculează raportat la plafonul de 24 salarii (72.000 lei) și este de 600 lei pe lună.
Mai mic de 6 salarii - nu este obligatorie contribuția la sănătate
Între 6 și 12 salarii - Contribuția se calculează raportat la plafonul de 6 salarii (18.000 lei) și este de 150 de lei pe lună.
Între 12 și 24 de salarii - Contribuția se calculează raportat la plafonul de 12 salarii (36.000 lei) și este de 300 lei pe lună.
Peste 24 de salarii - Contribuția se calculează raportat la plafonul de 24 salarii (72.000 lei) și este de 600 lei pe lună.
-
Exact asta am spus si eu . Iesi mai bine pe SRL cu un angajat parerea mea.