Denumirea Activitati si Codul CAEN in domeniul Video Chat

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
No avatar
MerryMerry

Salut! In primul rând vreau să-mi cer scuze dacă cer ceva care este confidențial. Nu găsesc un răspuns concret pentru PFA in Activitatea de Video Chat. Cred că este locul potrivit unde ne putem ajuta în acest domeniu. Dacă ne tot ascundem să nu se știe ce facem, atunci cum să se încadreze Legal aceasta Activitate și din ce Categorie de servicii sa facă parte. Noi în loc să facem ceva pentru a intra in drepturi cu un portal mai clar...mai concret pe sistemul de forte de muncă...pentru ca in mare parte in România ne scoatem pâinea din aceste servicii , care sunt destul de ok comparativ cu cele de pe centură...care își lasă copii singuri in casă sau chiar îi poarta cu ele pe traseu. Hai sa fim concreți! Eu stau la țară si la ANAF, nu au găsit Încadrare , sunt în cercetări și ca in final să-mi spună "Freelancer" păi ca freelancer trebuie să ai bani să faci firma de domeniul STUDIO gen STUDIO20. Să înțeleg că cei care au făcut PFA pe MODEL STUDIO INDIVIDUAL nu sunteți pe aici nici unul? :2 chiar ar fi culmea . Un CAEN va rog!:2 Mulțumesc anticipat!
Nord

Nu exista in nomenclatorul de meserii activitatea de model de videochat de aiai nu exista un cod CAEN dedicat pentru asta! Eu am la PFA 6311 - Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si alte activitati conexe! Doar ca eu nu sunt model de videochat ci webmaster adica fac ca ceea ce e scris in acel cod CAEN. Insa din ce am mai vorbit cu unele modele si ele au acelasi cod! Plus de asta nimeni nu poate sa-ti zica nimic atat timp cat tu declari ceea ce incasezi in lipsa unui cod CAEN dedicat acestei meserii te incadrezi si tu la un cod cat mai apropiat la ceea ce faci.
Mai important e sa-ti tii evidenta contabila sa faci factura si sa ai documente justificatoare incasarilor (extrase de cont, statment paxum etc)!
Live Cams | Live Sex |
No avatar
MerryMerry

Salut Nord, asta ar fi serviciile cu ce spune aici in CAEN 6311-SUNT MAI MULTE ACTIVITATI, SERVICI Ș.A.M.D printre ele am gasit asta; Contract de prestari servicii - informatica - cu clauza de exclusivitate si neconcurenta (intre persoana juridica si PFA) ? cã dupã câte am înțeles facturile justificabile sunt cele transmise de site-u? Sau pot trimite o parte din acele venituri pe c.c. de firma? se tine cont de treaba asta se cere confruntarea cu brutul efectiv selfinvoice.? Ajuta-mã sã inteleg și chestia cu declararea veniturilor se face din c.c local sau facturile de pe site? Stiu despre contabilitate dar cu contabilitatea nu prea putem sa recuperam chiar toate cheltuielile, este imbracamintea,incaltaminte, paturi lenjerii, decor, a.m.d, UTILITATILE CHIRIA OK, DAR APARATURILE CU CARE LUCREZ NU LE MAI RECUPEREZ ELE SUNT LUATE CU 2 ANI IN URMA PENTRU UZ PERSONAL SI ACUM DACA IL FOLOSESC IN DOMENIUL ASTA , cred eu ca nu incape la contabilitatea asta. Îți mulțumesc mult dacã mai poți sacrifica un pic timpul pentru un scurt raspuns. Weekend placut!
Scrie răspuns