Cum sa iti pastrezi sanatatea mintala !!!

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Leticia

De-a lungul activitatii mele ca model de videochat am vazut mute personae care s-au pierdut pe sine in timp ce se bucurau sa castige munti de bani.Sunt model de peste un an si sunt multe lucruri pe care as fi vrut sa le fac altfel,sau sa imi fi pastrat alta atitudine in timp ce eram la munca,asa nu as fi trecut prin toate starile de disperare legate de membri obsedati,sau frica de a nu fi prinsa!!

Daca fetele ar privi aceasta activitate ca pe un job normal, ar face 8 ore pe zi si apoi ar merge acasa ,r fi perfect.Insa ele se incapataeaza sa se imbogateasca si pentru 50 $ in plus isi dau datele reale,fac show-uri pe skype si apoi ajung vedete pe internet.Cele care apeleaza la studiouri sunt prevenite de pericolul schimbului de date insa cele de acasa se arunca tot timpul cu capul inainte si apoi plang in pumni.

In orice caz fetelor,fiti atente la cateva lucruri de luat in seama daca vreti sa va apucati de videochat:

1.priveste videochatul ca pe un simplu job si nimic mai mult
2.pastreaza cateva limite si mergi dupa principii bine stabilite
3. ia-ti si timp liber sa te deconectezi
4.nu fi lacoma, fii doar ambitioasa si muncitoare.
Money Makes the World Go Round
No avatar
Penelope

Asa e, cand vezi ca incep sa vina banutii parca uiti de restul lucrurilor...Imi fac planuri de cumparaturi si apoi calculez cate zile ar trebui sa lucrez ca sa fac rost de bani.Cand trece termenul si imi dau seama ca nu mi-au mers calculele cum trebuie ma ia disperarea......
No avatar
Alice

Cred ca depinde de persoana, este adevarat ca tentatia este mare la inceput, mai ales daca te afli intr-o situatie disperata din punct de vedere financiar. Poti cadea foarte usor in plasa si ajungi sa faci schimb de date personale cu membrii.
Din pacate, sunt putine modele care se gandesc si la consecinte atunci cand sunt la inceput de drum in acest domeniu.
Eu merg dupa zicala "totul are un pret", iar banii care vin usor ca rezultat al schimbului de date au un pret mult prea mare.
Am ezitat inca de la inceput sa ofer prea multe detalii despre viata mea personala deoarece aceasta este firea mea. Ma simt mai in siguranta daca tin unele lucruri numai pentru mine si acum chiar ma bucur ca sunt asa deoarece am avut puterea inca de la inceput sa refuz membrii cand imi cereau adresa de Skype sa fac show-uri pentru care m-ar fi platit intre 1000$ si 2000$...cel putin asta spuneau ei.
Intotdeauna vor exista tentatii, dar cel mai important este sa nu se faca acest pas cand te afli la inceput de drum deoarece nu stii cui ii dai aceste informatii, cel mai bine este sa astepti sa treaca timpul si sa refuzi orice membru care cere acest lucru.
Dupa ce vei capata experienta, vei fi multumita de faptul ca nu ai luat decizii gresite care iti pot transforma viata in calvar si care te pot distruge din punct de vedere psihic.
Din momentul in care ai facut schimb de date, nu mai poti spune ca ai viata personala, ca ai timp liber sau ca mai poti privi acest job ca pe un simplu job, va fi un stil de viata 24/24, 7/7 .
No avatar
anastasia

Pentru acest job trebuie sa te inarmezi uneori cu o rabdare de fier si sa incerci, pe cat posibil, sa ramai calma, pentru ca vor mai exista situatii, conversatii sau membri care te vor face sa iti pierzi firea. Nu lua totul prea personal. Implica-te, fii determinata, dornica sa muncesti, sa ai banutii tai si sa fii independenta, dar nu uita sa ai grija si de tine. Ce am invatat in tot acest timp este sa delimitez jobul de viata personala. Nu le amestec niciodata. Vin la studio - ma concentrez pe ceea ce am de realizat. Plec acasa - imi vad de viata mea. Nu ma las influentata, pentru ca risc sa imi incarc singura mintea si sa imi creez probleme ce nu-si au rostul.
No avatar
bug.dan

Cum sa iti pastrezi sanatatea mintala lucrand in acest domeniu? Asa cum incerci sa ti-o pastrezi lucrand si in alte domenii, mai ales atunci cand ai de aface cu oameni....se stie ca munca cu oamenii este cea mai grea.
Spre deosebire de alte domenii, lucrand ca model de videochat ai posibilitatea de te distra si de a cunoaste tot timpul oameni noi. Trebuie doar sa faci alegeri istete, sa stii care iti sunt limitele si sa stii sa te recompensezi....orice lucru marunt facut pentru tine ajuta psihicul si te abitioneaza mai mult.
Eu merg pe o astfel de varianta, imi propun ca pana la sfarsitul perioadei (2 saptamani) sa castig x bani, daca ating target-ul merg 2-3 zile la munte de exemplu. Daca nu ating target-ul, imi cumpar o haina, ceva de incaltat sau ies o seara cu prietenii pentru a ma deconecta....trebuie sa ma recompensez cumva :)).
No avatar
ReGina

Eu cred ca am reusit sa raman pe linia de plutire,daca pot spune asa,deoarece nu am castigat multi bani de la inceput.Treptat,am inceput sa fac din ce in ce mai multi bani si totodata sa invat sa creez o bariera intre videochat si lumea reala.Pretuiesc fiecare leu deoarece este muncit si privesc acest job ca oricare alt loc de munca.
No avatar
Antonia

[QUOTE=Alice;4184]Cred ca depinde de persoana, este adevarat ca tentatia este mare la inceput, mai ales daca te afli intr-o situatie disperata din punct de vedere financiar. Poti cadea foarte usor in plasa si ajungi sa faci schimb de date personale cu membrii.
Din pacate, sunt putine modele care se gandesc si la consecinte atunci cand sunt la inceput de drum in acest domeniu.
Nu se gandesc la consecinte deoarece nu au de unde sti care sunt acestea! Si in acest domeniu doar experienta te invata ce e bine si ce e rau, doar avand o oarecare experienta iti poti impune anumite limite.
No avatar
Antonia

Alice;4184 wrote: Cred ca depinde de persoana, este adevarat ca tentatia este mare la inceput, mai ales daca te afli intr-o situatie disperata din punct de vedere financiar. Poti cadea foarte usor in plasa si ajungi sa faci schimb de date personale cu membrii.

Nu se gandesc la consecinte deoarece nu au de unde sti care sunt acestea! Si in acest domeniu doar experienta te invata ce e bine si ce e rau, doar avand o oarecare experienta iti poti impune anumite limite.
No avatar
Miriam

Pentru a reusi sa iti pastrezi sanatatea mintala trebuie sa te chinui din rasputeri sa pastrezi acea linie ce desparte viata reala de viata din fata camerei. Trebuie sa inveti sa te detasezi de tot ce inseamna videochat imediat dupa ce ai apasat butonul off al camerei.
De asemenea, nu trebuie sa iti pui pe tava in fata membrilor viata personala.
Daria

Cel mai important este sa nu iti pierzi nici o secunda incredere in tine! Sa fii ca o stanca in fata rautatilor membrilor sau "concurentei", sa iti cunosti foarte bine limitele si sa nu te indoiesti niciodata de tine, de capacitatile tale, sa iti sustii cu orice pret alegerile, deciziile si sa nu uiti nici o secunda ca in toata aceasta scena tu esti personajul principal, tu esti cea care conteaza!:>
Scrie răspuns