In ziare (fie online sau nu), la sectiunea "Locuri de munca" apar zeci de anunturi cu studiouri de videochat care fac angajari. Unele studiouri au permanent, de ani de zile, un astfel de anunt. Alte studiouri, care sunt aparute "ca melcii dupa ploaie", adopta aceeasi tactica.
De ceva timp observ din ce in ce mai multe reclame, chiar si pe Facebook, care mai de care promitand castiguri sau procente cat mai mari. Nu mai sunt suficiente anunturile din ziar?
Eu, lucrand de acasa, ma intreb de ce angajeaza incontinuu? Oare pentru ca le pleaca modelele?
Daca da, atunci care ar fi cauzele?
De ce sunt in permanenta reclame la studiouri de videochat?
Si eu am observat in ultima vreme ca au aparut foarte multe anunturi pentru locuri de munca. Studiourile s-au inmultit foarte mult - au reclame peste tot: in ziare/reviste, panouri publicitare, in mijloacele de transport in comun etc. Cele mai multe studiouri adopta metodele de plata si intreg sistemul studiourilor cu renume, in speranta ca poate vor avea si ei succes, macar pe jumatate, lucru care mi se pare imposibil. Nu rezista mult, dau faliment, apar alte studiouri si tot asa. Modelele observa ca nu exista seriozitate si renunta - este foarte simplu: cand modelul este nemultumit de ceva legat de studioul cu care colaboreaza, renunta si cauta un studio serios si care respecta ceea ce scrie in anuntul publicitar.
Studiourile angajeaza in permanenta pentru ca, DA, pleaca modelele.Insa media de vechime a unui model de videochat este de la 3 luni la maxim 2 ani.Sunt si modele care au peste 2 ani de activitate, insa sunt putine.Pot compara acest job cu cel de fotomodel....incepi cat mai devreme(in cazul nostru 18 ani) si avand in vedere ca frumusetea nu tine o vesnicie,nu iesim la pensie ca fotomodel sau model de videochat.Un studio are nevoie in permanenta de modele, si din 10 fete care lucreaza prima luna,doar 1-2 stau mai mult de 6 luni.Ele au nevoie de bani facuti repede,usor ,pe timpul facultatii,apoi odata cu diploma de licenta isi iau si inima in dinti si cauta un job de viitor.
Money Makes the World Go Round
Eu consider ca sunt in permanenta astfel de anunturi deoarece unele persoane nu reusesc sa se acomodeze in acest domeniu,o parte din fete au lucrat doar in timpul facultatii pentru a-si plati taxele iar restul modelelor migreaza de la un studio la altul in speranta de a-l gasi pe cel mai potrivit.:)
Eu lucrez la un studio destul de mare si cu o vechime de ani de zile. Stiti cum este, cea mai buna reclama este aceea venita de la persoanele care lucreaza sau au lucrat acolo.
Nu as opta pentru un studio la inceput de drum intr-un apartament cu 3-4 camere. Acestia nu au suficienta experienta in acest business si inca au "foamea de bani" ceea ce poate duce la probleme de genul "teapa" la primitul banilor.
Nu as opta pentru un studio la inceput de drum intr-un apartament cu 3-4 camere. Acestia nu au suficienta experienta in acest business si inca au "foamea de bani" ceea ce poate duce la probleme de genul "teapa" la primitul banilor.
Alessia;2344 wrote: Eu lucrez la un studio destul de mare si cu o vechime de ani de zile. Stiti cum este, cea mai buna reclama este aceea venita de la persoanele care lucreaza sau au lucrat acolo.
De asta mi-a fost si mie frica oarecum: sa nu imi primesc banii la timp, sau sa primesc suma incompleta din diverse motive. Am persoane care au trecut prin asa ceva si nu va ganditi ca era vorba de sume mici, dimpotriva. Tocmai din acest motiv am optat pentru un studio cunoscut de mult timp in oras, despre care se vorbeste frumos si care isi respecta colaboratorii. Cred cu tarie ca rezista doar cei puternici, care fac fata cerintelor si care dau dovada de seriozitate. Ceilalti dispar la fel de repede pe cat au aparut.
Sunt multe studiouri care nu respecta data platii banilor, eu am patit asa de cateva ori, dupa cum am mentionat si acum cateva luni intr-un alt subiect. Desigur, nu am primit banii de la ultimul studio cu care am colaborat (lucrand de acasa). Acum colaborez cu un studio care este destul de ok, imi primesc banii cand doresc iar acum pot spune ca din fericire inca se mai gasesc si studiouri care nu isi fac reclama degeaba.
Desi sunt modele care au si cate 10 ani de vechime in acest domeniu, majoritatea inceteaza sa practice aceasta meserie dupa cateva luni, maxim un an. Unele pleaca de la studio deoarece nu sunt multumite de conditiile oferite de studio, altele realizeaza ca nu sunt facute pentru acest job. Cele care castiga sume considerabile lucreaza la studio-uri serioase, cu vechime care au grija de modele.
Styl, cred ca faceau referire la marea majoritate a modelelor, care nu rezista foarte mult in acest domeniu, din varii motive: fie pentru ca se indreapta spre altceva, isi deschid propria afacere, au strans suma de bani pe care si-au dorit-o, si-au cumparat o masina, o casa, isi intemeiaza familii (se ocupa de cresterea si educatia copiilor), nu sunt multumite, nu li se potriveste, si lista poate continua la nesfarsit. Fiecare model are propriile motive si face alegerile pe care le considera de cuviinta. Nu contest faptul ca exista si modele cu varsta peste 40 de ani, insa nu stiu care ar fi procentul acestora in segmentul model - varsta. La urma-urmei, varsta este irelevanta. Mult succes tuturor! >:D<