Cât de reale sunt comisioanele studiourilor din România?

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
No avatar
Mario

Consider că o regulă a bunului simţ ar trebui să impună studiourilor de videochat din ţara noastră să se prezinte corespunzător, prin denumirea societăţii comerciale pe care o reprezintă(dacă o reprezintă), alături de CUI-ul acestuia, astfel încât oricine să poată verifica cifra de afaceri şi implicit legitimitatea acestora ca studio.

Din păcate cele mai multe studiouri aleg să-şi asocieze imaginea cu un slogan cu şi despre nişte comisioane de multe ori exagerate. O să invoc aici o altă regulă a bunului simţ care ar trebui să-i determine să explice şi ce reprezintă acel comision de x %. Este acesta un comision brut sau net?

Ca să mă fac şi mai bine înţeles, aş vrea să ne raportăm la suma de 1000 euro, bani intraţi într-un cont de studio pentru modelul X.

Majoritatea studiourilor fac afirmaţii de genul:" oferim 50% dacă lucrezi din studio, 80% dacă lucrezi de acasă". Ce înţelege un novice? Că el va incasa 500, respectiv 800 euro din acea mie la care ne raportăm.

Nimic mai fals !

Cine se încumetă să ne explice, în funcţie de comisionul practicat de studioul pentru care lucrează, câţi bani ajung, de fapt, în buzunarul acelui model?
Jasmine

Nimic mai simplu: daca modelul se afla intr-un studio legal, isi va primi acel comision si banii de pe el. Daca nu se afla intr-un studio legal, care se respecta, nu va primi decat minciuni :). E adevarat ca sunt studiouri ilegale, dar nu trebuie sa fie incadrate toate in aceeasi categorie :). Nu este corect, mai ales cand tu presupui ca este asa, dar nu ai fost model la toate studiourile ca sa vezi acest lucru. Deci, pana apar dovezile reale, poti sa vorbesti asa doar despre anumite studiouri pe care tu le consideri asa, dar nu despre toate. Este ca si in viata reala: nu toti barbatii sunt la fel, asa cum nici toate femeile sunt la fel ;)
No avatar
Mario

Jasmine;7706 wrote: Nimic mai simplu: daca modelul se afla intr-un studio legal, isi va primi acel comision si banii de pe el. Daca nu se afla intr-un studio legal, care se respecta, nu va primi decat minciuni :). E adevarat ca sunt studiouri ilegale, dar nu trebuie sa fie incadrate toate in aceeasi categorie :). Nu este corect, mai ales cand tu presupui ca este asa, dar nu ai fost model la toate studiourile ca sa vezi acest lucru. Deci, pana apar dovezile reale, poti sa vorbesti asa doar despre anumite studiouri pe care tu le consideri asa, dar nu despre toate. Este ca si in viata reala: nu toti barbatii sunt la fel, asa cum nici toate femeile sunt la fel ;)

Jasmin, eu nu insinuez absolut nimic. Am fost mai mult decat explicit in acest post. Cred ca in aceasta industrie e foarte importanta transparenta. Marea majoritate a studiourilor nu au afisata pe siteul oficial nici macar societatea, desi stim foarte bine care sunt cerintele comertului electronic vis a vis de acest aspect. Nu cred ca este nimeni deranjat atat timp cat este corect, nu?
Jasmine

Ai dreptate... Sunt multe studiouri care nu fac totul corect... Dar sunt, de asemenea, si multe care fac totul corect :) Si oricum oricat ne-am dori ca toti oamenii sa fie corecti in lumea asta, nu ai cum... Daca ei prefera sa fie ilegali si le merge, nu prea ai ce sa le faci :D Asa sunt unii oameni , pur si simplu. Nu te ingrijora de asta, daca fac ilegalitati, eventual vor avea de dat socoteala in fata legii :) :* Plus de asta, nu numai cei de la videochat nu afiseaza societatea, ci nimeni nu o face... Cu ce te ajuta sa stii numele societatii? Majoritatea isi aleg un nume, un brand, pe care il promoveaza. Nu prea sunt afaceri care afiseaza numele societatii cu care a fost inregistrata. Daca afli numele societatii, tot poti afla este ocupatia, iar in majoritatea cazurilor asta se refera la calculatoare, operatori si asa mai departe. Lucrul acesta este pentru binelele modelelor... Pentru a nu afla nimeni ce fac ele. E vorba de discretie.
No avatar
Mario

Cred ca deviem de la subiect si ne indepartam de la conceptul de transparenta :) Numele societatii te ajuta pentru a verifica cifra de afaceri si implicit legitimitatea ei. Nu are rost sa mai amintim ca esti OBLIGAT sa afisezi societatea. Cand spui ca si studio ca oferi 80% din cei 1000 euro amintiti de mine mai jos, te asigur ca din punct de vedere legal este imposibil si stii bine asta. Nu vreau sa evitam un raspun simplu prin cuvinte alese cu grija. Daca subiectul deranjeaza si incomodeaza scopul siteului, te rog frumos sa-l stergi, e mult mai simplu. Am crezut ca acest forum e pentru a ajuta modelele, pentru a le oferi o imagine clara despre aceasta activitate. Realitatea este simpla: foarte multe studiouri promit procente de 50%. Daca ne raportam la 1000 euro, asta inseamna teoretic 500, nu? Daca vorbim de 80% ar insemna 800? Scadem toate taxele, impozitele etc sa vedem daca poti ca si societate, legal, sa oferi acesti 800 euro? Orice contabil ar spune ca NU !

Orice studio cand isi prezinta activitatea ar trebui sa inceapa prezentarea tocmai cu aceste detalii, astfel incat orice novice sa stie cat de legitimi sunt. Oricine poate verifica online cifra de afaceri a unei societati, stim bine. Cum ar putea sti cineva daca un studio este legal sau nu, atat timp cat vine si spune" suntem studio x, recrutam modele". Decent ar fi sa-si inceapa descrierea cu prezentarea societatii, vechimea ei, cifra de afacere si alte lucruri simple care pot demonstra foarte usor ca afacerea lor este legala. Cand prezinta un comison de 80-85% ar trebui sa precizeze daca e brut sau net. De ce? Pentru transparenta. Orice muritor si-ar dori sa stie cat ajunge la el exact din acea 1000 de euro pentru care a muncit. Cand i se promite 80%, adica 800 de euro si el primeste 500 mai exista vreo transparenta? Pentru oricine 500 euro din 1000 nu sunt chiar 80%, de acord?

Acestea fiind spuse, nu cred ca postul meu vizeaza studiourile legale, care lucreaza intr-o maniera profesionista. Ma raportez strict la cei care una spun si alta fac si sunt destui acestia. Rolul unui formator de opinie e sa creeze transparenta si nu sa incurajeze astfel de practici.
Jasmine

Nu deviaza nimeni si e foarte bine ca incerci sa ajuti modelele. Asta incercam sa facem aici. Dar cred ca ai uitat unde te afli... Este un forum, nu este Registrul Comertului. Daca vrei dovezi, acte, legalitate, marturii, si alte lucruri de acest gen, nu le vei gasi aici. Asta incercam sa iti explic. Ok, ne impartasesti opiniile cu foarte mult patos si multa furie. Inteleg. Dar ce ai vrea sa facem noi, cei de pe forum, in privinta faptului ca tie nu iti convine ca studiourile nu-si pun pe site numele firmei? Vrei sa-i obligam noi, moderatorii forumului, sa faca asta? Nu va intra nimeni sa-ti spuna: Da, Mario, ai dreptate, noi suntem un studio ilegal!... Doar starnesti controverse fara rost, pentru ca aici nu stam sa dovedim legalitatea unui studio sau nu. Era de ajuns sa le spui fetelor sa aiba grija la comisioane, la transparenta si la studiouri de acest gen.. Ai intrat prea mult in detalii fara rost, pentru ca oricat suntem de acord cu tine, nu putem noi sa schimbam afacerile oamenilor :) Asa ca, daca nu putem, nu-mi doresc nici sa ne varsam furiile aici. Asta e tot ce te rog :) Multumesc!
Scrie răspuns