Sfaturi pentru ingrijirea danturii

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
Clara

Buna din nou! :)
Rasfoind prin cateva site-uri interesante despre estetica si ingrijirea noastra am gasit acest material interesant care sper sa va ajute cat mai mult in imbunatatirea imaginii.

''Cosmetica dentara este parte a esteticii dentare si are ca scop imbunatatirea aspectului dintilor, prin albirea dentara si aplicarea de bijuterii dentare. Albirea dentara este o manopera prin care culoarea dintilor este modificata de la nuanta lor naturala la o nuanta mai deschisa.

ALBIREA DINTILOR IN CABINET

Albirea in cabinet consta in aplicarea unui gel cu substanta activa pe suprafata a dintelui dupa ce s-a realizat izolarea gingiei si a partilor moi. Este activat de o lampa speciala. In acest timp pacientul sta relaxat pe scaun intr-o ambianta placuta . Este o metoda rapida si foarte eficienta, durata tratamentului fiind de aproximativ o ora si jumatate. Rezultatele albirii sunt spectaculoase, se pot obtine albiri in medie cu 2-4 nuante mai deschise.

Inainte de albirea dentara este necesar detartrajul si periajul profesional cu cel putin 24 h inainte. Dupa tratamentul de albire se recomanda evitarea consumului de bauturi colorate, iar fumatul este interzis. E posibila aparitia unei usoare sensibilitati dentare pentru 1-2 zile care poate fi combatuta prin aplicatii cu o solutie cu fluor.

ALBIREA DINTILOR ACASA

Pentru albirea realizata acasa e necesara confectionarea unei gutiere care se aplica pe dinti, aceasta fiind realizata in laboratorul dentar. In gutiere se aplica gelul. Este destinata pacientilor care vor o albire graduala. Gutierele se poarta cateva ore in fiecare zi pana la obtinerea rezultatului dorit. Se poate folosi si ca metoda de mentinere a rezultatului obtinut prin albirea dintilor in cabinet.

ALBIREA DINTILOR ESTE NECESARA INAINTEA APLICARII BIJUTERIILOR DENTARE?

Puteti adauga stralucire si personalitate unui zambet cu bijuteriile dentare sporind efectul estetic. Acestea se pot aplica numai pe niste dinti curatati si albiti inainte. Aplicarea bijuteriilor dentare pe dintii necosmetizati poate inrautati aspectul lor.

Montarea bijuteriilor dentare pe suprafetele dintilor se face fara frezaj, astfel incat dintii raman intacti fara a fi afectati de aceasta manopera.
Bijuteriile dentare se aplica pe dinti cu adezivul folosit si in obturatiile din compozit.

FATETE DENTARE

Fatetele dentare sunt un element de actualitate in practica stomalogiei estetice si presupune aplicarea pe fata vizibila a dintilor, cu predilectie la dintii frontali a unor fatete speciale din ceramica. Rezultatele tratamentelor cu fatete dentare dau satisfactie maxima, obtinandu-se un zambet alb, stralucitor, cu dinti frumos aliniati.

Laboratorul de tehnica dentara realizeaza fatete dentare din material ceramic foarte rezistent, prin sinterizare (ardere in cuptor la temperatura foarte inalta) iar aplicarea pe dinti si cimentarea se face prin intermediul unui sistem adeziv complex si rezistent.

INDICATII PENTRU FATETE DENTARE

Dintii fisurati sau fracturati doar la nivelul coroanei dentare (fara implicarea radacinii sau a unei portiuni mari din coroana dentara). Fisurile din smalt se coloreaza in timp, devin inestetice si creeaza pacientului disconfort atunci cand acesta consuma lichide si alimente reci sau fierbinti.
Malpozitii dentare usoare si moderate (inghesuiri sau spatieri).
Dintii cu malformatii congenitale (forma de tarus etc.).
Dintii cu coloratii nedorite.
Dinti cu obturatii mari, debordante ce genereaza disconfort estetic etc.
Alternative pentru fatete dentare sunt:

Coroane sau lucrari estetice din ceramica pe suport metalic sau zirconiu.
Aparate dentare ortodontice care aduc dintii in pozitia corecta pe arcade.
Avantajul fatetelor dentare consta in obtinerea unor rezultate estetice excelente cu o atitudine conservatoare fata de dinti, necesitand o preparatie minim invaziva, superficiala. Pentru defecte minore in zona frontala, fatetele ceramice pot fi o solutie rapida si eficienta pentru corectarea lor, iar forma si culoarea dintilor vor fi imbunatatite permanent. Fatetele dentare pot elimina defectele unui singur dinte, sau pot acoperi mai multi dinti, creand astfel un aspect vizual estetic superior pentru intregul zambet. Va recomandam sa efectuati inainte un detartraj urmat de albire profesionala deoarece fatetele vor avea o culoare asemanatoarea cu cea a restului dintilor dumneavoastra.'' (publicat de LLL Dental)

Alessia

Imi doresc foarte mult sa am dintii mai albi, zambetul cu siguranta va fi mai fermecator...dar imi este frica, multe persoane spun ca poate afecta smaltul si ca apar senzatii de durere la rece sau fierbinte. Ce-i drept, nici eu nu am avut grija de ei sa mentin albul natural al lor, beau cafea in fiecare dimineata :(....iar in conditiile astea cred ca o albire nu m-ar ajuta prea mult, cred ca ar capata din nou o culoare usor galbuie.
No avatar
ReGina

Sunt o persoana energica si zambesc mult.Sunt fericita ca pot face acest lucru fara sa-mi fie rusine deoarece am o dantura frumoasa.Am avut norocul ca,pana acum,sa nu am probleme cu dintii.Am grija de ei deoarece altii nu-mi mai cresc:)
No avatar
Antonia

Sunt superbe bijuteriile dentare! Creeaza un impact vizual imens, sunt elegante si purtandu-le, este imposibil ca zambetul tau sa ramana neobservat. Dar atentie totusi, daca nu ai o dantura perfecta si de un alb perfect, ar fi mai bine sa nu iei in considerare achizitionarea unei astfel de bijuterii; un stras pe un dinte cariat sau care sufera de alte probleme nu va face altceva decat sa scoata in evidenta acest defect.
No avatar
bug.dan

Eu unul nu as opta pentru o bijuterie dentara. Pentru a se putea pune o astfel de bijuterie trebuie sa se dea gaura in smaltul dintelui, iar odata gaurit, exista mari sanse ca in timp dintele sa se carieze si in final sa ramai fara el.
Am apelat o singura data pentru o albire de dinti, mi-a placut foarte mult, zambeam mai des....am ramas cu o oarecare sensibilitate din cauza procedeului, dar nu este foarte deranjant.
Cunosc persoane care pana sa lucreze in acest domeniu nu le deranja foarte tare faptul ca au un dinte cariat sau chiar lipsa, dar dupa ce au inceput sa lucreze ca modele de videochat, lucrurile s-au schimbat. Au inteles cat de important este aspectul fizic si mai ales, cat de important este un zambet frumos. Astfel ca au strans bani si au rezolvat problema.
No avatar
Bianca

Wow super!!! Vreau si eu un astfel de accesoriu, cred ca m-ar ajuta mult si ar fi un nou subiect de discutie cu membrii. :D
No avatar
Penelope

Tocmai am stabilit si eu cu dentista mea un plan de "bataie" ,de la 2 masele de minte mi s-au strambat 2 dinti si o sa fie nevoie de extractii si aparat dentar.Cred ca e necesar sa fac toate astea avand in vedere ca imaginea e foarte importanta.
No avatar
Ilinca

De cand ma stiu am probleme cu dintii...:( Mi se macina,scrasnesc si singura optiune a fost sa apelez la proteza,cheltuind luna aceasta 1400 de euro.Partea buna este ca am ,,dintii''perfecti.
Clara

Este destul de importanta igiena danturii, avand in vedere ca atunci cand zambesti trebuie sa fii senzuala si atragatoare nu sa fuga membrii de tine. Ar fi ok macar o albire dentara daca nu va permiteti mai mult.
Carina

Este important sa avem dinti frumosi si sanatosi deoarece zambetul nostru depinde de acest aspect.Sunt persoane care ,desi merg periodic la stomatolog si isi mentin o igiena dentara corecta,au o predispozitie genetica.
Scrie răspuns