Ajutor pt inceput

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
No avatar
Alina13

Buna ziua! Dupa o perioada de 6 ani in care m-am oprit din activitate as vrea sa revin ca si model. Puteti sa ma ajutati cu orice informatie? Ce windows sa instalez pt a suporta programele? Ce splitter (foloseam verysoft inainte). Laptopul inca are configuratie buna zic eu, cam-ul la fel. Metoda paxum am vazut ca se foloseste acum, sunt in proces de
creeare cont, se mai foloseste si altceva? Cu declararea veniturilor cum se procedeaza, declarati ca si persoana fizica, sau pfa? Orice alta informatie chiar mi-ar fi de f mare ajutor. Ps: Sincer nu as fi revenit vreodata, dar cu salariul din tara nu imi pot permite sa fac terapie copilului (are autism). Va multumesc din suflet pt orice informatie!
HomeStarlet

Buna Alina!

Ai dreptate cu privire la salariile proaste din Romania, mai ales cand ai pe cineva bolnav in familie, asa cum ai tu :( (imi pare rau sa aud asta)!
Legat de sfaturile din industrie iti recomand sa iti instalezi windows 10, iar ca si splitter este destul de bun verysoft! Pe acesta il folosim si noi la modelele noastre.
Ce configuratie are laptopul tau si ce camera folosesti?
Legat de taxe, trebuie sa iti infiintezi un pfa sau un srl. Nu poti sa iti declari veniturile ca si persoana fizica, deoarece nu ai un contract la baza care sa iti justifice incasarile.
No avatar
jony111

Alina13;n51008 wrote: Buna ziua! Dupa o perioada de 6 ani in care m-am oprit din activitate as vrea sa revin ca si model. Puteti sa ma ajutati cu orice informatie? Ce windows sa instalez pt a suporta programele? Ce splitter (foloseam verysoft inainte). Laptopul inca are configuratie buna zic eu, cam-ul la fel. Metoda paxum am vazut ca se foloseste acum, sunt in proces de
creeare cont, se mai foloseste si altceva? Cu declararea veniturilor cum se procedeaza, declarati ca si persoana fizica, sau pfa? Orice alta informatie chiar mi-ar fi de f mare ajutor. Ps: Sincer nu as fi revenit vreodata, dar cu salariul din tara nu imi pot permite sa fac terapie copilului (are autism). Va multumesc din suflet pt orice informatie!
Nimeni nu declara bani pentru sume mici
No avatar
Alina13

Nu ar merge oare declarat prin declaratie unica? Eventual cu un extras de cont? Mi se pare extrem de complicat cu srl-ul sau pfa-ul, mai ales ca nu voi avea un venit constant. Nu as stii sa spun acum exact configuratia, dar am inteles ca este bun si ar suporta, camera e logitech c920.
HomeStarlet

Fara a avea un contract la baza veniturilor tale, este imposibil sa iti declari veniturile singura. Ai varianta fie sa iti deschizi pfa sau srl, fie sa colaborezi cu un studio de acasa. Iar legat de splitter, este bun. Lucreaza bine cu logitech c920. Majoritatea modelelor noastre folosesc logitech c920 si verysoft ca si splitter!
No avatar
Alina13

Problema este ca nu gasesc un contabil, am inteles ca multi nu stiu despre ce este vorba, si parca nici nu i-as lua pe toti la rand sa le zic intentia mea :))). Eu as fi vrut pe cineva care sa se ocupe de la zero, inclusiv sa deschida srl-ul sau pfa-ul, eventual sa ma si consilieze ce anume mi-ar trebui, pt ca efectiv nu am timp sa umblu sa alerg eu. La partea asta chiar m-am blocat
HomeStarlet

Este adevarat! Este greu sa gasesti un contabil care sa stie industria. Ai varianta de a colabora cu un studio! Poti sa iti alegi comisionul cel mai mare oferit de studio si se vor ocupa ei de plata taxelor si iti vor veni si in ajutor cu idei, sugestii legate de streaming, cand ai nevoie si nu numai :)!
YourLovelyOne

jony111;n51133 wrote:
Nimeni nu declara bani pentru sume mici

Ce inseamna sume mici? Maxim cat pe luna se considera "suma mica" ? Citisem cu ani in urma ca pana la 10.000 euro pe an nu te iau in vizor, dar nu stiu daca mai e valabil, asta citisem acum 8-9 ani poate si mai bine. Plus ca s au schimbat acum multe la banca, sunt obligate sa ceara sursa venitului, sa stie de unde ai venituri, si parca declara mai departe la fisc (? Intreb, nu stiu sigur?!) daca lunar in mod constant intra chiar si 1000 RON in cont, de unde vin banii?! Banca te poate intreba si trebuie sa raspunzi.
No avatar
Alina13

Te iau in vizor si pt 300 lei, asa ca cine se risca o face pe pielea lui. Eu personal nu vreau sa risc, de aici si motivul pt care vreau sa o fac legal. Am o oarece experienta in domeniu, am reprezentat mai multe societati in relatia cu anaf pe parte de executari, si credeti-ma ca au fost cazuri si pt 50 lei… iar cand vorbim de infractiuni economice, aici chiar nu este de joaca, am o cunostinta condamnata la 3 ani si ceva cu executare pt un prejudiciu de 2000€, ca sa nu mai vorbim ca suspendarea sub supraveghere (asa zisa “suspendare” de care toata lumea vorbeste) nu prea intra in sfera infractiunilor economice. Pe parte de videochat este mai greu de dovedit, multi nu isi bat capul, procedura e greoaie in momentul de fata, dar haideti sa nu ne culcam pe o ureche ca termen de prescriptie nu este, si uite asa ne putem trezi la 50 ani cu o condamnare pt evaziune fiscala pt ce am facut noi la 20 ani.
No avatar
GN FINANCE

Bună, Alina!
Te pot ajuta pentru respectarea cadrului legal în activitatea pe care intenționezi să o desfășori!
Menționez că lucrez în domeniul fiscal / contabil.
Adresa de contact: gn.fincont@gmail.com
Toate cele bune!
Scrie răspuns