Studio NEplata impozit

Cuprinde discutii generale privind activitatea de videochat, intrebari, raspunsuri, sfaturi etc. Posteaza aici orice nelamurire ai!
No avatar
Biotina Champu

Va rog frumos, daca puteti si daca vreti, sa dati un sfat, o parere.

O cunostinta a lucrat in domeniu 4 luni, la un studio, in 2018. A avut venituri, in astea 4 luni, de 18.000 ron. A scos de pe card, maximum 5000 ron retragerea ( restul retragerilor, sume mai mici).

Este mai mult ca sigura ca studioul nu i-a platit nici un impozit pe venit. Era contract de cesiune in limba engleza. I-au spus ca daca nu a stat un an la ei, ei nu-i platesc nici un impozit nimic. Nici nu-i mai raspund la telefon.

Ea acum la Anaf nu apare cu datorii, a verificat.

Femeia se intreaba daca sa declare sau nu banii aia din 2018.

In primul rand, se intreaba daca se inregistreaza contractele astea de cesiune la anaf. Eu i-am spus ca din ce stiu eu, nu se inregistreaza, dar impozitul pe venit trebuie platit.

Se gandeste ca poate intr-o buna zi o va trage Anaful la raspundere pentru cei 18.000 - daca nu-i declara. Se gandeste, pe partea cealalta, si ca poate nici macar nu se sesizeaza Anaful, mai ales ca a retras de pe card ( maxim 5000 ron).

Aiurea. Ati putea sa emiteti o parere? Multumesc frumos.
No avatar
AA2019

Biotina Champu;n42861 wrote: Va rog frumos, daca puteti si daca vreti, sa dati un sfat, o parere.

O cunostinta a lucrat in domeniu 4 luni, la un studio, in 2018. A avut venituri, in astea 4 luni, de 18.000 ron. A scos de pe card, maximum 5000 ron retragerea ( restul retragerilor, sume mai mici).

Este mai mult ca sigura ca studioul nu i-a platit nici un impozit pe venit. Era contract de cesiune in limba engleza. I-au spus ca daca nu a stat un an la ei, ei nu-i platesc nici un impozit nimic. Nici nu-i mai raspund la telefon.

Ea acum la Anaf nu apare cu datorii, a verificat.

Femeia se intreaba daca sa declare sau nu banii aia din 2018.

In primul rand, se intreaba daca se inregistreaza contractele astea de cesiune la anaf. Eu i-am spus ca din ce stiu eu, nu se inregistreaza, dar impozitul pe venit trebuie platit.

Se gandeste ca poate intr-o buna zi o va trage Anaful la raspundere pentru cei 18.000 - daca nu-i declara. Se gandeste, pe partea cealalta, si ca poate nici macar nu se sesizeaza Anaful, mai ales ca a retras de pe card ( maxim 5000 ron).

Aiurea. Ati putea sa emiteti o parere? Multumesc frumos.

Din cat am putut eu sa ma documentez, am aflat urmatoarele lucruri. Suma de 18.000 lei nu este o suma atat de mare astfel incat sa fie luata in vizior de ANAF. Ar putea sa astepte aproximativ un an sa vada ce se intampla. In cel mai rau caz ii vine impozitul pe acea suma si o amenda pentru nedeclarare ka timp (in jur de 500 ron), desi nu cred ca va fi cazul. Mai exista si varianta in care sa mearga mai departe si sa ii reclame pe cei de la studio pentru neplata a taxelor (in cazul in care are un contract si nu este specificat acest lucru - faptul ca studioul nu se obliga sa achite taxele pentru o perioada mai mica de 12 luni). Legal, ar trebui sa i le achite indiferent de perioada in care a lucrat. Daca nu vrea batai de cap, poate sta sa astepte. Din punctul meu de vedere nu este o suma mare astfel incat sa fie sesizat ANAFUL.
No avatar
Biotina Champu

Multumim frumos!!!!
Scrie răspuns